Puolangan koeviikko 25-29.8. 

08.09.2021

Päästäksesi mukaan viikonlopun tunnelmiin klikkaa otsikkoa


Metsästysseura Länsisiperianlaikat ry:n koeviikonloppu/koeviikko on paketissa. HIRV- tai LINT-koesuorituksen teki 12 koiraa ja yksi koirista suoritti pienpetotestin, lisäksi koepaikalla kävi tulevia koekoiria, toipilaina olevia koiria ja muuten vaan mukana olleita koiria. Jokainen kokeessa käynyt koira on voittaja tuloksesta riippumatta. Kokeisiin osallistuneet koirat olivat suurimmalta osalta erittäin nuoria, nuorin oli 9 kk ja vanhin 6 vuotias. Kuuden harjoittelijan paperit käsitelty ylituomarin kanssa ja kaikille saatiin hyväksytty harjoittelu.

Tapahtuma oli oikein onnistunut, toivottavasti kaikille osallistuneille jäi positiivinen "jälkimaku". Jollakin tapaa tapahtumaan osallistui 29 henkilöä paikan päällä tai puhelimen / tutkan kautta, lisäksi täytyy muistaa myös taustajoukot, jotka ovat kotona jännittäneet ja hoitaneet taloutta ja mahdollisesti muita koiria.

Koetoimintaa ajatellen osa tapahtumaan osallistuneista oli aivan vasta-alkajia ja osa taas hyvinkin kokeneita konkareita, uskoaksemme kaikki oppivat jotakin. Joka tapauksessa suurin voittaja on länsisiperianlaika. Saimme tärkeätä tietoa koirien käyttöominaisuuksista, mahdollisesti uusia ihmisiä koetoimintaan, harjoitteluita tuleville koetuomareille ja tietenkin tilaisuuden vaihtaa ajatuksia toisten ihmisten kanssa.

Kokokauden kokeet mahdollistavat tällaisen tapahtuman järjestämisen ja suosittelemme tätä kyllä muillekin porukoille, kasvattajille, yms. Korostamme myös sitä, että tässä ei ole kysymys mistään kilpailusta, vaan oppimisesta ja aidosta halusta viedä rotua eteenpäin!

Roolista riippumatta Isot Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille: Janne, Heikki, Sari, Paul, Mira, Jenni, Kristian, Teemu, Jani, Merja, Ronja, Sirkku, Marko, Jukka, Kaapo, Toni, Kalevi, Juha, Rippe, Katja, Rauni, Mika, Juho, Keijo, Pasi, Heini, Emmi, Jouni + Cocofell Metsänhaltija Tapio, Karangon Tiffany, Maltjiks Idefix, Mandi, Karangon Nietos, Ilotar, Karangon Niki, Mitra, Karangon Tirlittan, Karangon Akseli, Karangon Jäynä, Argas Sava Giria, Karangon Juola, Karangon Ninja, Karangon Shiva, Karangon Muumi, Karangon Mymmeli, Karangon Maahinen, mäykyt + taustajoukot!

Kaikki pöytäkirjat löytyvät osoitteesta https://koiratietokanta.fi/shhj/haeLINT.php